Brood - hartig3qr.nl / koken / Brood - hartig
    Hartig brood
    Voor het brooddeeg
  • 500g bloem
  • 300ml water
  • 25g gesmolten boter volgens verpakking
  • 10g gist
  • 1 ei
    Voor de vulling en garnering
  • 100g jong belegen kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • ? peper, zout en kruiden naar smaak
  • 1 ui
  1. Deeg mix in de kom doen.
  2. Knoflookteentjes erboven uitpersen.
  3. Alles door elkaar kneden.
  4. In een afgedekte schaal 1-2 uur laten rijzen tot het in formaat is verdubbeld.
  5. Oven voorverwarmen op 75 graden.
  6. De ui schoonmaken en op de schaaf in dunne ringen schaven.
  7. De kaas fijn raspen.
  8. Het brood iets uitrollen met de deegrol.
  9. Uiringen en geraspte kaas over het midden verdelen.
  10. Houd wat ui en kaas achter voor de garnering.
  11. Dichtklappen en in Ultraplus doen.
  12. In de oven 10 minuten laten rijzen op 75 graden.
  13. Ui en kaas ter garnering erover verdelen.
  14. Oven instellen op 220 graden en nog 25 minuten bakken.
  15. Laten afkoelen op rooster.

Smakelijk eten!